03.02.1929 Geboorte dochter Elisabeth euh Wilhelmina

, , ,

Historie

Terug Volgende

Drie maanden na het huwelijk wordt dochter Elisabeth geboren. Alfred en Wilhelmina hadden beslist dat hun dochter Elisabeth zou heten. Zes weken was Wilhelmina zo blij met haar Elisabethje totdat ze de officiële papieren zag en vaststelde tot haar ontsteltenis dat Elisabeth Wilhelmina heette.

Wat was er gebeurd?
Alfred was aangifte gaan doen op de gemeente van zijn dochter waarbij de ambtenaar vroeg welke naam het kind moest krijgen. Alfred wist het niet meer en zei dan: “neem maar de naam van de moeder”. Typisch Alfred. Wellicht heeft dit op dat moment wel enig vuurwerk veroorzaakt. Om de 2 Wilhelmina's uit elkaar te houden gebruiken we verder de roepnaam van de dochter namelijk “Minny”

Geboorteplaats
Minny is thuis geboren in het huis aan de Provinciale Steenweg, 20 te Hemiksem. 85 jaar later zal ze terugkeren naar haar geboortehuis. Op dit adres is al jaren een begrafenisondernemer gevestigd. Zij werd daar opgebaard in 2014.

Registratie info

Een dag na de geboorte gaat Alfred zijn dochter aangeven bij de gemeente.

Anekdotes

Toen ik klein was dekte ik mijn bed steeds mooi toe als ik uit mijn bed kwam. Ik dacht toen dat de warmte bewaard werd op die manier.

Wilhelmina Jezelin, dochter van Alfred

Als kind hoorde ik volwassenen praten over al dan niet in slaap vallen en ik snapte dat eigenlijk niet goed. Ik ging toen aan het voeteneind van mijn bed staan en liet me op het bed vallen. Ik kon ook niet in slaap vallen. ^_^

Wilhelmina Jezelin, dochter van Alfred

Terug Volgende