21.08.1950 Naar het Passionspiel in Oberammergau met AJEKO

, , , ,

Geografische info

Terug Volgende

Historiek

Om de 10 jaar wordt het grootst opgezet passiespel in Oberammergau opgevoerd. Echter tijdens de oorlogsjaren lukte dit uiteraard niet. Pas 5 jaar na het einde van WOII kon in 1950, na 16 jaar onderbrekeing, het passiespel opnieuw georganiseerd worden. :!: Klik op onderstaande afbeelding om de website van de passiespelen te openen.

ob.jpg

Om de sfeer van die tijd een beetje weer te geven kan je volgende video's bekijken. Vooreerst een filmpje hoe Duitsland er aan toe was in 1945 en 5 jaar later.
Alfred besloot om met AJEKO voor diegenen die geïnteresseerd waren dit evenement bij te wonen. Zij gingen niet rechtstreeks naar Oberammergau maar legden dagelijks korte afstanden af en bezochten onderweg verschillende steden en bezienswaardigheden. Onderweg ontmoette hij zijn vriend Fritz Jochmann sr en zijn zoon Fritz jr. Of zij mee naar Oberammergau geweest zijn heb ik nog niet kunnen achterhalen. In ieder geval was de familie Jochmann erg belangrijk voor Alfred en omgekeerd ook. Een stukje van het verhaal kan je terugvinden bij Ontmoeting met Helga Hübner (Jochmann) in 2014. Het volledige verhaal van de familie Jochmann volgt later.

Het verslag van de reis vindt je hier: 21.08.1950 Verslag van de reis naar Oberammergau

Terug Volgende