30.01.1952 Verhuis naar Schaffmill 17 in Grevenmacher

, ,

Geografische info

Terug Volgende

Historiek

  • In oktober 1925 vinden we een eerste spoor van Alfred in België terug in Herentals.
  • Twee jaar later verhuist Alfred met vriendin en zijn vader naar Hemiksem naar de Provinciale Steenweg,20.
  • Daarna verhuist hij nog eens 9 keer alvorens België te verlaten, m.a.w. tussen 1925 en 1951 is Alfred 11 maal verhuisd. Niemand weet waarom hij dit deed. Een mogelijke uitleg is om de traceerbaarheid te bemoeilijken. Als 'staatloze' moest hij in België geen legerdienst doen maar vreesde hij misschien opgeroepen te worden door Tsjechië of Duitsland. De laatste 9 adressen zijn in kaart gebracht in onderstaand filmpje.

  • Alfred zijn wereldreis is nog lang niet ten einde. …….. ⇒
    Alfred werd geboren in Duitsland. Na WOI emigreert de familie naar Eindhoven Nederland. Enkele jaren later emigreert vader en Alfred naar België waar Alfred zijn topjaren beleeft. Vader sterft in het begin van WOII. Na de huwelijksperikelen neemt Alfred het besluit om naar Luxemburg te verhuizen. Iedereen denkt dat hij daarna naar Euskirchen in Duitsland verhuisd is. Niemand weet dat maar dat klopt niet. Voor hij naar Euskirchen verhuist zal hij eerst nog een poging wagen in Frankrijk om dan naar Duitsland te verhuizen maar niet onmiddellijk naar Euskirchen.

Verhuis

Deze verhuis was anders dan gewoonlijk namelijk de afstand. Ander land, ander gewoontes. De keuken werd bv verhuisd en geherinstalleerd door Van de Ven, Loodgieterij door Georges Dom.Een gedeelte van zijn personeel moest hij noodgedwongen laten overkomen omdat er geen glasblazers waren in Grevenmacher en omliggende gemeenten. Zijn boekhouder met vrouw en kinderen verhuisden mee naar Luxemburg.Alles lijkt er op dat het een gok was maar een niet al te best voorbereide gok. Lang heeft het niet geduurd vooraleer Alfred inzag dat het fout liep en hij maatregelen nam. Het glas dat geproduceerd werd was uiteraard van uitstekende kwaliteit maar het bleef bij eenvoudig materiaal. Zijn cliënteel in België bestelde een veel uitgebreider gamma van poppenogen tot kunstvazen en niet te vergeten zijn unieke kerstversiering. Kerstversiering die hij nooit meer zou kunnen maken aan een concurrentiële prijs. Dat hoofdstuk was definitief afgesloten.

Terug Volgende