meta data voor deze pagina
  •  

21.01.1988 Inboedelopruiming en verhuis glasarchief

,

Terug Volgende

Rond kerstmis 1987 kwam het nieuws uit Euskirchen dat Alfred gestorven was. In enkele weken tijd moest de inboedel van de 'Villa ohne Sorgen', zoals Alfred zijn huis noemde, de deur uit omdat hij destijds zijn 'Villa' op lijfrente verkocht had. De eerste 3 weekends van januari hebben we hard gewerkt om alles te controleren, te sorteren en klaar te maken voor overbrenging naar Hemiksem. Op 21.01.1988 was het zover: de lokale spullenhulpwinkel kwam de meubelen ophalen, afval werd klaargezet voor de vuilophaaldienst en de vrachtwagen van het expeditiebedrijf waar ik toen werkte kwam het archief ophalen.

Destijds hebben we enkele foto's getrokken en een paar filmpjes gedraaid in de gauwte want veel tijd hadden we niet, er moest doorgewerkt worden. De beelden die je ziet zijn niet zoals we de 'villa' origineel aangetroffen hebben. De living was niet zo rommelig als in de film. Tijdens het sorteren deponeerden we er materiaal waardoor het er zo rommelig uitziet. Op het einde zie je op Alfred's bureau een broodrooster staan. Die werd niet met dat doel gebruikt, hij verwarmde daar zijn waterketel mee. Een kookvuur had hij niet. De beelden zijn geen 100% maar het geeft een idee hoe Alfred leefde gedurende de laatste 33 jaren van zijn leven. Wellicht denk je nu dat daar een clochard geleefd heeft, maar dat klopt niet. Zijn zondagse kostuums, overjassen en reisgerief waren van topkwaliteit. Wees gerust om zaken te doen of om buiten te komen was hij afgeborsteld van kop tot teen. Spijtig genoeg heb ik geen foto's van zijn kleding gemaakt wegens tijdsgebrek. Het was een vermoeiende maand. Heen en weer was telkens 450 km.

De begeleidende muziek 'Serenade van Tosseli' was het lievelingsstuk van Alfred. Bekijk ook de beelden van woonruimte en de bedrijfsruimte

Terug Volgende