25.02.1871 Geboorte vader Johann sr in Antontienthal

, ,

Geografische info

Terug Volgende

Registratiegegevens

Overal waar Johann sr geregistreerd werd, vindt je een andere geboorteplaats. Uiteindelijk heb ik de juiste locatie kunnen vinden in het trouwregister. Ik ging ervan uit dat mensen toen nog godvrezend waren en in een katholiek register niet zouden liegen.

Jecelin Johann. Kath.(=Katholisch). Glasmacher und ehel.(=Eheliche) Sohn des Josef Jecelin, Glasmachers in Slawetin (:heute Slaventin bij Olomouc) und ….

Vooraan bij de registratie van de voornaam staat iets in potlood geschreven maar dit kan slechts gedeeltelijk ontcijferd worden tenzij dit ter plaatse in de archieven nagekeken wordt.
…. März 1889 war der Vater in dem Glasfabrik Röhrsdorf bei Zwickau.

:!: Bij de afbeelding hieronder kan je een vergrootglas gebruiken door met de cursor naar de plaats te gaan die je wenst te vergroten.

reginf:1871_antonienthal_04.jpg

Merk op dat Alfred's grootvader eveneens glasblazer was en geboren in Slawetin (nu Slavetin bij Oloumoc). Ook een dorp zoals Antonienthal waar slechts een paar honderd mensen woonden was een glasfabriek aanwezig. Zie laatste foto in de fotoreeks bij geografische info.

Stamboom

Stand van zaken 18-05-2018. Verdere aanvullingen volgen van zodra in ons bezit. :!: Klik hier om stamboom te raadplegen.
Terug Volgende